woensdag 20 maart 2013

Health ~ Tips om je maaltijd op te pimpen


Iedereen wil dagelijks een lekkere maaltijd eten, vaak hebben we er geen tijd voor of we houden niet van koken.
Groente, vlees en aardappelen of rijst vinden we maar saai......

Toch is het heel belangrijk voor je gezondheid dat je dagelijks een goede gezonde maaltijd eet.
Maar vaak wordt er gedacht gezond, dat is helemaal niet lekker....

Hieronder een paar tips om je maaltijd op te pimpen en je de vitamines en mineralen kan behouden:


Gebruik als basis voor elk gerecht (groente, vlees, pasta enz.) ui, knoflook en tomaat!!

Waarom ui?  Ui is een echte smaakmaker, zit vol met vezels (belangrijk voor de stoelgang), zit vol met vitamines en mineralen, is goed voor hart en bloedvaten en bied bescherming tegen vrije radicalen (dit zijn stoffen die huid veroudering veroorzaken, maar ook kanker).

Waarom knoflook? Knoflook is ook net als ui een echte smaakmaker, knoflook verjongt, is bloedverdunnend, versterkt het immuunsysteem, verlaagt het risico op kanker en ook op een hartaanval en een hersenbloeding, werkt effectiever dan antibiotica.
Is dus goed voor je weerstand!!

Waarom tomaat? Tomaat is een soort van anti-rimpel creme, er zitten bepaalde stoffen in die huid veroudering tegen gaat, is bloeddruk verlagend, beschermt ook tegen hart- en vaatziekte.  Verder verlaagd tomaat ook nog de kans op kanker voornamelijk prostaatkanker.

Dus als je de groente gaat wokken lekker wat tomaat, ui en knoflook erbij doen, als je lekker vlees aan het bakken bent, voor welk gerecht dan ook gewoon tomaat, ui en knoflook erbij doen.

Verder als je de groenten wokt behoud je ook de vitamines en mineralen die er in zitten, als je toch de groenten wil koken, laat dan eerst het water koken voordat je de groenten erin doet.

Verder nog een laatste tip om je eten wat lekkerder te krijgen, gebruik in plaats van zout eens een maggie blokje of een bouillon blokje.Ik hoop dat jullie wat kunnen met deze tips, laat eens een reactie achter als je het heb uitgeprobeerd en natuurlijk ook als je nog vragen heb.

Geen opmerkingen: