donderdag 30 januari 2014

Health ~ Een heerlijke gezonde kip burger

Het nieuwe jaar is aangebroken en dan zetten de meeste het op een dieet!
Of we gaan wat meer letten op wat we eten en meer bewegen!

Maar toch is er dan de verleiding als je langs een fast food keten rijd om zo'n lekkere hamburger boordevol calorieën te nemen!

Gelukkig bestaan er ook gezondere en vaak ook veel lekkere varianten, zoals deze Kipburger!! Dit is een recept voor een heerlijke gezonde Kipburger:

Wat heb je nodig:

* een grillplaat of pan;
* komkommer;
* rode ui;
* tomaat;
* broodjes ('t liefst bruin, zit boordevol vezels)
* kip burgers
* Yofresh (mayonaise)
* Ketchup

* evt kaas (cheeseburger)

Bereiding:

Je begint met het opwarmen van de grillplaat/pan, vervolgens begin je alvast met het snijden van de komkommer, rode ui en tomaat.

Als de grillplaat/pan warm is doe je de burgers erop, keer ze af en toe om totdat ze lekker bruin en gaar zijn, vervolgens kan je ook de broodjes nog even op de grill leggen, snij deze open en leg ze met de binnen kant op de grill. Als je een Cheeseburger ervan wil maken, pak je een plakje kaas (geen smeltkaas, dit is bijna plastic en heel slecht voor je) en leg je dit op je burger terwijl deze nog op de grill ligt.


    Als de burgers en de broodjes klaar zijn, dan begin je met de opmaak van je Kipburger!

Dit is natuurlijk ieder voor zich, maar dit is mijn werkwijze:

Ik begin met wat Yofresh en Ketchup op mijn broodje te doen en smeer dit uit op beide helften, dan leg ik de Kipburger (met of zonder kaas) erop. Dan gaat er bij mij de ui, komkommer en tomaat op.En je hebt een heerlijk en gezond broodje Kipburger.


Eetsmakelijk!!

Geen opmerkingen: